Новини

АРБС ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА МЛАДЕЖТА КЪМ ММС
10.01.2023 г.
На 10 януари 2023 се проведе първото за годината заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта, в който Асоциация за развитие на българския спорт е член и в срещата взе участие Йоанна Дочевска, председател на АРБС. В рамките на събитието, заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков представи пред Обществения съвет по въпросите на младежта разработения нов проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 за условията и реда за финансиране на проекти по национални програми за младежта.
Участниците в Обществения съвет по въпросите на младежта бяха запознати с Наръчник за местна младежка политика, изготвен от Националния младежки форум по проекта „Диалог и участие“ в изпълнение на процеса по Диалога на ЕС по въпросите на младежта в България.

Обсъдено беше участието на Министерството на младежта и спорта в експертна работна подгрупа за младежка работа към Европейската комисия, създадена за разработване на многоезична европейска цифрова платформа за споделяне на информация, знания и добри практики за сътрудничество и взаимно обучение в съответствие с нуждите на младежките работници.