Новини

АРБС взе участие в работна среща за младежка политика
21.08.2024 г.
Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) взе участие в работна среща, посветена на младежката политика, организирана от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята му на Национална агенция по европейските програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“. Срещата се проведе на 21 август 2024 г. в София и в нея взеха участие Петър Младенов – заместник-министър в Министерство на младежта и спорта, Николай Спасов, изпълнителен директор на ЦРЧР, Димка Радева – главен секретар на ЦРЧР, Весела Марева – директор на дирекция „Младежки политики“ в ММС и Атанас Радев – председател на Национален младежки форум, както и 50 младежки организации от цялата страна, бяха обсъдени текущите предизвикателства и проблеми в младежкия сектор.
Целта на събитието беше да се обсъдят възможностите, които европейските и националните младежки програми предоставят за укрепване на разнообразието, качеството и въздействието на младежката работа в България.

Дискусията протече в три етапа, като се акцентира върху изпълнението на младежката политика, европейските и национални програми за младежта, както и необходимостта от по-добра междуинституционална координация и взаимодействие. Участието на АРБС в тази среща подчертава ангажимента ѝ към развитието на младежката политика и нейния принос към създаването на по-добра среда за младите хора в България.