Новини

Включи се в #BeInclusive събитие в Европейска седмица на спорта
13.09.2024 г.
Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа под мотото # BeActive (бъди активен). Тя има за цел да повиши осведомеността за това колко е важен активният начин на живот за всички и да даде възможност на хората да започнат да спортуват! Спортът и физическата активност допринасят съществено за здравето и благосъстоянието на европейските граждани, но понастоящем равнището на физическа активност в Европа не се увеличава и дори спада в някои държави. Европейската седмица на спорта е съвместен отговор на това предизвикателство, както и призив за действие.
Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември с хиляди мероприятия, организирани от стотици партньори в участващите държави. По време на седмицата ще можеш да участваш в различни дейности, като програми за упражнения в паркове, (училищни) турнири, игри, пешеходен и велосипеден туризъм, дни на отворените врати в спортни клубове и много други. Чудесен начин да откриеш нови спортове, да водиш по-здравословен начин на живот и да се забавляваш!

В рамките на седмицата, Асоциация за развитие на българския спорт ще организира мултиспортно събитие за хора с увреждания. Включете се в приобщаващото спортно #BeInclusive събитие, с което ще споделим емоцията на Европейска седмица на спорта.

  • Дата:
27 Септември 2024

  • Период на провеждане:
14:00 - 16:00ч

  • Локация:
Национална спортна академия „Васил Левски“ – София, България – терен за хокей на трева (или мултифункционална спортна зала при лоши метеорологични условия)

  • Организатор:
Асоциация за развитие на българския спорт www.bulsport.bg

Форма за заявка:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5RGYOmJwPWa_Qsg7dxaL_3PZBMITzM5Q4-NxuBx8aIfcELQ/viewform?usp=sf_link

Забележка:
Местата са ограничени и ще бъде приложен принцип на потвърждение първи по време, първи по място.