Новини

АРБС участва в пленарна сесия на Industry 5.0 CoP
16.10.2024 г.
На 16 октомври 2024 г. се проведе пленарната сесия на Industry 5.0 Community of Practice (CoP 5.0), като събитието събра лидери от индустрията, политици и новатори, за да обсъдят ролята на Industry 5.0 в засилването на дългосрочната конкурентоспособност на индустриите в ЕС. Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) взе участие в събитието като част от мрежата CoP 5.0, затвърждавайки своя ангажимент към внедряване на иновативни практики в областта на спортното развитие.
Денят започна с въвеждаща реч от Марк Льометр, генерален директор на ГД „Изследвания и иновации“ на Европейската комисия, последвана от панелна дискусия на високо равнище. Говорителите, сред които Лина Гълвес (член на Европейския парламент) и Жан-Паскал Рис (Schneider Electric), разгледаха трансформиращото въздействие на Industry 5.0 върху европейските индустрии, с акцент върху устойчивостта и иновациите, насочени към хората.

Следобедът бе посветен на съвместни работни сесии, в които участниците споделиха знания и разгледаха бъдещите насоки на мрежата CoP 5.0. Участниците допринесоха към дискусиите за подходите, ориентирани към хората, и приложението на тези концепции в спорта, подкрепяйки разработването на иновативни стратегии за овластяване на атлети и спортни общности.

Събитието завърши с представяне на резултатите от Прототипа на Инструмента за обучение и оценка на Industry 5.0, както и с изводите от работните сесии, които подчертаха потенциала за нови разработки в рамките на Industry 5.0.

Като част от мрежата CoP 5.0, Асоциация за развитие на българския спорт е развълнувана да продължи своята работа по интегрирането на тези постижения в спорта, осигурявайки по-устойчиво, приобщаващо и иновативно бъдеще за спортните организации в цяла Европа.